Jelentkezés

Kedves zarándokútra készülő testvérünk!

Szeretettel hívunk a 2018. évi Szent Benedek Zarándoklatra!

Az út segít közelebb kerülni Istenhez, magadhoz, és a körülötted élő emberekhez. Segít szeretni, segít megélni, hogy szeretnek; önbizalmat ad, hogy legyőzd a külső és a belső korlátokat. A korábbi években megtapasztaltuk, hogy a zarándoklat alatt az Istennek felajánlott életidőnkért személyre szabott ajándékokat kapunk, amely az iránta növekvő hálában és szeretetben nyilvánul meg leginkább számunkra, de sok leírhatatlan lelki élményünk is keletkezik az út során.

Közös utunk Győrben kezdődik július 5-én 10.00 órakor, és Tihanyban ér véget július 12-én 12.00 órakor.

A zarándoklatra csak a honlapon keresztül lehet jelentkezni, 2018. április 30-án 24.00 óráig. A zarándoklat költsége diákoknak 15000, a többieknek 20000 Ft (fizetés a regisztráció helyszínén, készpénzben)[miért?].

Az elmúlt évben körülbelül 170-en voltunk, 10-75 év közöttiek. Nem szeretnénk sem létszámkorlátot, sem korhatárt megszabni. Annak érdekében, hogy idén is nagyobb zökkenők nélkül, balesetmentesen tehessük meg az utat, kérlek, fogadd jó szívvel a kialakult kereteket csakúgy, mint régi és új társaidat.

 • A zarándoklatra időközben becsatlakozni nem lehet. Csak annak a jelentkezését tudjuk elfogadni, akinek az életébe belefér, hogy Győrtől Tihanyig velünk tart.[miért?]
 • Az úton nem használunk mobiltelefont[miért?], kérjük, kövesd ebben a szervezők példáját. A csapatnál lesz egy ügyeletes telefon, amin indokolt esetben az otthoniak elérhetnek.
 • Kérjük, hogy az útra csak a legszükségesebb dolgokat hozd magaddal, akkora csomagban, amit kézben vagy háton pár kilométeren keresztül magad is vinni tudnál. A kísérő jármű befogadó képessége korlátozott, téged pedig nem a ruhatáradért (sminkedért) szeretünk, hanem mert olyan vagy, amilyen.
 • 18 év alatti fiatal társaink! Örömmel látunk titeket! A részvételi feltétel, hogy legyen egy felnőtt zarándoktárs aki felelősséget vállal érted egy szülőddel közösen aláírt nyilatkozatban. A nyilatkozatokat a regisztrációkor kérjük leadni. Az aláírandó papír innen letölthető

A zarándoklatnak nincs külön háttérszemélyzete, a szükséges teendőket (reggeli, ebéd, pakolás, stb.) a jelenlévő zarándoktársak látják el a szervezők vezetésével. Az alábbi feladatoknál különösen is számítunk az alkalmasak segítségére:

 • A csapatot kísérő teherszállító autókhoz lehet jelentkezni sofőri szolgálatra, B kategóriás jogosítvány elegendő. Ez nem veszi igénybe az egész napot, kb. 2-3 óra egy alkalom.
 • Kérjük, ha tudsz egészségügyi szolgálatot vállalni, azt is jelezd a jelentkezéskor!

Távok és szálláshelyek:

 • július 5. Győr: Czuczor Gergely Bencés Gimnázium kollégiuma
 • július 6. Pannonhalma (22,0 km): Bencés Gimnázium kollégiuma
 • július 7. Bakonyszentlászló (24,5 km): iskola tornaterem, aula
 • július 8. Bakonybél (20,9 km) : turistaszálló, szervezés alatt
 • július 9. Veszprém (29,1 km) : Davidikum középiskolás kollégium
 • július 10. Tótvázsony (23,5 km): iskolai tornaterem
 • július 11. Tihany (16,4 km): az Apátság zarándokszállása, szervezés alatt

Napközben közös étkezések lesznek, este a szálláshelyen kapunk meleg ételt.

Néhány gyakran feltett kérdésre itt olvashatók válaszok, a jelentkezési határidő lejárta után pedig gyakorlati tanácsokat is adunk majd a felkészüléshez ennek az oldalnak a helyén. Bármilyen kérdéssel fordulj bátran hozzánk a lenti címen.

A jelentkezés lezárult.