Tudnivalók

Kedves Barátaink, Zarándokok!

Nagyon örülünk, hogy az idén is ilyen sokan leszünk. Kérjük, úgy gyere el zarándokolni, hogy a közösség része leszel és ne úgy, mint egy programra, ahol várod, hogy igényeidet kiszolgálják. Itt egymás szolgái leszünk, mindenki azt hozza, aki ő maga, és a saját tehetségével járul hozzá a zarándoklathoz. Biztosak vagyunk benne, hogy rengeteg új élménnyel fogunk gazdagodni és újra valami olyat fogunk megismerni magunkból, egymásból, az Istenből, amit eddig nem.

„Boldogok az irgalmasok, mert nekik is irgalmaznak” (Mt 5,7) – Idei zarándoklatunk mottójaként Jézus szavait idézzük, amelyek a hegyi beszédben hangzottak el. Átélhetjük, hogy ezek az igék az út során bekopogtatnak a szívünkbe, megszólítják félelmeinket és vágyainkat, közelebb visznek magunkhoz és egymáshoz.

Nagy kihívás egy ekkora közösségbe belecsöppenve annak részévél válni: együtt mozogni, lépni, lélegezni. Add át magd ennek az élménynek! Ebben támaszkodhatsz a szervezőkre, akik vezetik a menetet. Ha figyelmünkkel kapcsolódunk egymáshoz, az simábbá teszi az utunkat.

Menetrend:

Találkozás: július 5-én, 10 és 12 óra között a győri bencés rendházban.

 • 0. nap: július 5. Találkozás és regisztráció Győrben
 • 1. nap: július 6. Győr-Pannonhalma 22 km
 • 2. nap: július 7. Pannonhalma-Bakonyszentlászló 25 km
 • 3. nap: július 8. Bakonyszentlászló-Bakonybél 21 km
 • 4. nap: július 9. Bakonybél-Veszprém 29 km
 • 5. nap: július 10. Veszprém-Tótvázsony 24 km
 • 6. nap: július 11. Tótvázsony-Tihany 17 km

Július 12-én délben lehet értünk jönni a szülőknek, barátoknak. Menetrend szerinti buszjárattal is hazajuthatunk, ebben az esetben pénz és diákigazolvány szükséges.

Szállás, étkezés

Az út során többször le kell mondanunk olyan kényelmi szempontokról, amik otthon vagy egy panzióban adottak. A tisztálkodás általában egy gyors zuhanyzást jelent, az éjszakai szálláshely pedig többnyire iskolai tornatermet vagy ahhoz hasonló körülményeket, alvást az általad hozott polifoamon és hálózsákban.

Szálláshelyek:

 • július 5. Győr: Czuczor Gergely Bencés Gimnázium kollégiuma
 • július 6. Pannonhalma: Bencés Gimnázium kollégiuma
 • július 7. Bakonyszentlászló: tornaterem, iskola aulája
 • július 8. Bakonybél: a monostor zarándokszállásai, Erdők Háza
 • július 9. Veszprém: középiskolás kollégium, szobák és termek
 • július 10. Tótvázsony: tornaterem az iskolában és az óvodában
 • július 11. Tihany: az Apátság zarándokszállása, az iskolai tornaterem.
A zarándoklat alatt fiúk és lányok külön helyeken alszanak.

Napközben közös étkezések lesznek, este a szálláshelyen kapunk meleg ételt. A kísérő busz naponta megy vásárolni, ha speciális szükségleted van, jelezd a regisztrációkor.

Költségek:

diákoknak 13500, egyébként 17500 Ft (készpénzben), amely tartalmazza a napi háromszori étkezést, meleg vacsorával, a mikrobusz kíséretet, imafüzetet és a zarándoklat pólóját. Csomagjainkat kisbusz szállítja.

Kik megyünk?

Mai és egykori bencés diákok, hittanosok, családok, testvérek, barátok, evangélikus, református és katolikus hívők, fiatalok és szépkorúak.

Gyakorlati jótanácsok

 • Legyen jó, kényelmes cipőd!!! (semmiképpen sem új). A bakancs jól fogja a bokát, de ha nincs, vagy nem abban szoktál kirándulni, jó lehet a sportcipő, vagy a strapabíró szandál is.
 • A zarándoklat előtt vágd le a körmödet a lábadon!
 • Hozzál magaddal zsíros, hámképző krémet (pl: körömvirág kenőcs, de a disznózsír is jó, fontos, hogy a doboza jól zárjon), amivel reggelenként bekenheted a lábadat! Így a cipőd és a zoknid nem dörzsöli ki a bőrödet. Be kell kenni: sarok, lábujjak köze, talp bütykei, esetleg ágyék, combok dörzsölődésénél.
 • Hozzál magaddal ragtapaszt arra az estere, ha mégis vízhólyagok nőnének a lábadon!
 • Hozzál magaddal kalapot vagy sildes sapkát, ami megvéd a napszúrástól!
 • Hozzál magaddal naptejet, ami megvéd a leégéstől!
 • Legyen nálad egy kis kulacs, amiben vizet hozol magaddal és újra tudod tölteni!
 • Ha van olyan gyógyszer, amit szedned kell, ne felejtsd otthon!
 • Sokan használnak már különböző túrabotokat (főleg a korábban születettek), ezek tehermentesítik a lábakat, ami egy ilyen hosszú úton könnyebbséget jelent. Természetesen a legegyszerűbb fahusáng is megteszi. Gyerekeknek meg fiatalokak amúgy sincs rá szükségük.

Mire lesz szükségünk?

Alváshoz: pizsamának pamut ruha, pl. tréningruha, vagy póló és boxeralsó. Hálózsák, és izolír (polifoam, laticel), zseblámpa (nem kötelező).

Tisztálkodáshoz: Tisztasági csomag, fogkefe, fogkrém, szappan, sampon, törülköző, papucs. Jó, ha minden kicsi, vagy csak kevés van a flakonban.

Evéshez: bicska, konyharuha, műanyag pohár, vizeskulacs (flakon). Minden este meleget eszünk étteremben vagy valami egyéb vendéglátó helyen.

Ruházat: 5-7 póló, 7 db alsógatya (bugyi), 7+ db zokni, rövidnadrág (esetleg szoknya), hosszúnadrág, ing (blúz), pulóver, váltó cipő (szandál). Eső esetén: esőkabát, hideg esetén: meleg ruha, meleg esetén: szellős ruha, fürdéshez: fürdőruha.

Okmányok: Személyi igazolvány, lakcímkártya, diákigazolvány, TAJ kártya, jogosítvány. A 18 éven aluliaktól ezt a szülői nyilatkozatot is kérjük kinyomtatva és aláírva.

Egyéb: Hátizsák, amit a kisbuszra felteszel. Egy válltáska vagy kicsi hátizsák, amiben a vizet, poharat, bicskát hozod, ez nem feltétlenül szükséges mindenkinek, 2-3-an össze lehet állni. Rózsafüzér, Biblia vagy Újszövetség (nem kötelező), napló+toll, ha írni szeretnéd, hogy mi történik veled. Fényképezőgép+elem, ha fotózni szeretnél. Spárga, zsebkendő, WC papír. Pénztárca, pénzre gyakorlatilag nem lesz szükség, csak az útiköltséghez és ha valami emléket szeretnél vásárolni magadnak. A részvételi díj fedezi a szállást, étkezést, zarándokfüzetet.

Amit ne hozz magaddal: Ne hozz zenét vagy filmet lejátszó szerkezetet! Mobiltelefont hozhatsz, de azt kérjük, hogy ne zavard a többieket telefonálással, napközben az úton ne használd; sőt, azt javasoljuk, ha megteheted, ne is kapcsold be 6 napon keresztül. [miért?] Kérjük, ezt szüleidnek, feleségednek, férjednek, ügyfeleidnek mondd meg, hogy ne érje őket váratlanul. Ha bármi baj lenne valakivel, hozzátartozóit azonnal értesítjük, de ilyen eddig még nem történt. Tehát ha nincs hír, az azt jelenti, jól vagy ;-) .

A zarándokcsapatot teherszállító jármű kíséri. Kérjük, ha tudsz sofőri vagy egészségügyi szolgálatot vállalni, azt jelezd a regisztrációkor! Fontos!!! Csak a legszükségesebb dolgokat hozd magaddal, akkora csomagban, amit kézben vagy háton pár kilométeren keresztül magad is vinni tudnál. A kísérő jármű befogadó képessége korlátozott, téged pedig nem a ruhatáradért (sminkedért) szeretünk, hanem mert olyan vagy, amilyen.

Nagyon várjuk a találkozást és a közös utat! Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan!

A jelentkezés lezárult.
Ha bármi kérdésed van vagy lemaradtál, érdeklődj a lenti címen.