Jelentkezés

Kedves zarándokútra készülő testvérünk!

Szeretettel hívunk a 2019. évi Szent Benedek Zarándoklatra!

Az elmúlt években körülbelül 170-en voltunk, 10-75 év közöttiek. Nem szeretnénk sem létszámkorlátot, sem korhatárt megszabni. Annak érdekében, hogy idén is nagyobb zökkenők nélkül, balesetmentesen tehessük meg az utat, kérlek, fogadd jó szívvel a kialakult kereteket csakúgy, mint régi és új társaidat.

  • A zarándoklatra időközben becsatlakozni nem lehet. Csak annak a jelentkezését tudjuk elfogadni, akinek az életébe belefér, hogy Győrtől Tihanyig velünk tart.[miért?]
  • Az úton nem használunk mobiltelefont[miért?], kérjük, kövesd ebben a szervezők példáját. A csapatnál lesz egy ügyeletes telefon, amin indokolt esetben az otthoniak elérhetnek.
  • Kérjük, hogy az útra csak a legszükségesebb dolgokat hozd magaddal, akkora csomagban, amit kézben vagy háton pár kilométeren keresztül magad is vinni tudnál. A kísérő jármű befogadó képessége korlátozott, téged pedig nem a ruhatáradért (sminkedért) szeretünk, hanem mert olyan vagy, amilyen.
  • 18 év alatti fiatal társaink! Örömmel látunk titeket! A részvételi feltétel, hogy legyen egy felnőtt zarándoktárs aki felelősséget vállal érted egy szülőddel közösen aláírt nyilatkozatban. A nyilatkozatokat a regisztrációkor kérjük leadni. Az aláírandó papír innen letölthető

A zarándoklatnak nincs külön háttérszemélyzete, a szükséges teendőket (reggeli, ebéd, pakolás, stb.) a jelenlévő zarándoktársak látják el a szervezők vezetésével. Az alábbi feladatoknál különösen is számítunk az alkalmasak segítségére:

  • A csapatot kísérő teherszállító autókhoz lehet jelentkezni sofőri szolgálatra, B kategóriás jogosítvány elegendő. Ez nem veszi igénybe az egész napot, kb. 2-3 óra egy alkalom.
  • Kérjük, ha tudsz egészségügyi szolgálatot vállalni, azt is jelezd a jelentkezéskor!

Napközben közös étkezések lesznek, este a szálláshelyen kapunk meleg ételt.

Néhány gyakran feltett kérdésre itt olvashatók válaszok, a jelentkezési határidő lejárta után pedig gyakorlati tanácsokat is adunk majd a felkészüléshez ennek az oldalnak a helyén. Bármilyen kérdéssel fordulj bátran hozzánk a lenti címen.

A jelentkezés várhatóan februárban indul.