Jelentkezés

Kedves zarándokútra készülő testvérünk!

Szeretettel hívunk a 2019. évi Szent Benedek Zarándoklatra!

Hetedik éve a boldogságmondások kísérnek bennünket zarándoklatunkon, idén a "Boldogok a békességesek: ők Isten fiai." igével járjuk utunkat. Keressük a boldogságot, amire teremtve vagyunk. Keressük a békesség útját saját magunk és élő környezetünk számára. Szeretnénk kapcsolódni Isten Fiához.

Közös utunk Győrben kezdődik július 5-én 10.00 órakor, és Tihanyban ér véget július 12-én 12.00 órakor. A zarándoklatra időközben becsatlakozni nem lehet, csak annak a jelentkezését tudjuk elfogadni, akinek az életébe belefér, hogy Győrtől Tihanyig velünk tart.[miért?]

A zarándoklatra csak a honlapon keresztül lehet jelentkezni, 2019. április 30-án 24.00 óráig. Néhány gyakran feltett kérdésre itt olvashatók válaszok, a jelentkezési határidő lejárta után pedig gyakorlati tanácsokat is adunk majd a felkészüléshez ennek az oldalnak a helyén.

Az elmúlt években körülbelül 170-en voltunk, 10-75 év közöttiek. Nem szeretnénk sem létszámkorlátot, sem korhatárt megszabni. Annak érdekében, hogy idén is nagyobb zökkenők nélkül, balesetmentesen tehessük meg az utat, kérlek, fogadd jó szívvel a kialakult kereteket csakúgy, mint régi és új társaidat.

 • Az úton nem használunk mobiltelefont[miért?], kérjük, kövesd ebben a szervezők példáját. A csapatnál lesz egy ügyeletes telefon, amin indokolt esetben az otthoniak elérhetnek.
 • Kérjük, hogy az útra csak a legszükségesebb dolgokat hozd magaddal, akkora csomagban, amit kézben vagy háton pár kilométeren keresztül magad is vinni tudnál. A kísérő jármű befogadó képessége korlátozott, téged pedig nem a ruhatáradért (sminkedért) szeretünk, hanem mert olyan vagy, amilyen.
 • 18 év alatti fiatal társaink! Örömmel látunk titeket! A részvételi feltétel, hogy legyen egy felnőtt zarándoktárs, aki felelősséget vállal érted egy szülőddel közösen aláírt nyilatkozatban. A nyilatkozatokat a regisztrációkor kérjük leadni. Az aláírandó papír innen letölthető.

A zarándoklatnak nincs külön háttérszemélyzete, a szükséges teendőket (reggeli, ebéd, pakolás, stb.) a jelenlévő zarándoktársak látják el a szervezők vezetésével. Az alábbi feladatoknál különösen is számítunk szakavatott segítségre:

 • A csapatot kísérő teherszállító autókhoz lehet jelentkezni sofőri szolgálatra, B kategóriás jogosítvány elegendő. Ez nem veszi igénybe az egész napot, kb. 2-3 óra egy alkalom.
 • Kérjük, ha tudsz egészségügyi szolgálatot vállalni, azt is jelezd a jelentkezéskor!

Távok és szálláshelyek:

 • július 5. Győr: Czuczor Gergely Bencés Gimnázium kollégiuma
 • július 6. Pannonhalma (22,0 km): Bencés Gimnázium kollégiuma
 • július 7. Bakonyszentlászló (24,5 km): iskola tornaterem, aula
 • július 8. Bakonybél (20,9 km) : "Pajta" és vendégház
 • július 9. Veszprém (29,1 km) : Davidikum középiskolás kollégium
 • július 10. Tótvázsony (23,5 km): iskolai tornaterem
 • július 11. Tihany (16,4 km): az Apátság zarándokszállása, tornaterem
Napközben közös étkezések lesznek, este a szálláshelyen kapunk meleg ételt.

A zarándoklat költsége diákoknak 15000, a többieknek 20000 Ft (fizetés a regisztráció helyszínén, készpénzben)[miért?]

Bármilyen kérdéssel fordulj bátran hozzánk a lenti címen.

A jelentkezés lezárult.