Szinódusi konzultáció

Kedves zarándoktársunk!

Amint arról talán már értesültél, a Ferenc pápa által 2023-ra kitűzött püspöki szinódust egy kétéves, világszintű felkészülési és konzultációs folyamat előzi meg (erről bővebben itt olvashatsz). Jelenleg ennek első szakasza zajlik, amelyben mindannyian meghívást kapunk a kérdésekről való közös elmélkedésre, a formája pedig egyházmegyénként eltérő lehet.

Mind részt vehetünk ebben otthoni plébániáinkon, de a bencésekhez való szoros kötődésünk miatt a zarándoklatunk közössége meghívást kapott a Pannonhalmi Területi Főapátság részéről is az „együtt haladásra”. Ajánljuk figyelmedbe Cirill atya körlevelét és a szinódusi füzetet.

Téma

A következő témát jelölték ki számunkra (7.2. a füzetben):

Szentírási rész: Jn 17,9-23

Kérdések:

  1. Milyen jó tapasztalatokat szereztél és milyen nehézségekbe ütköztél, amikor más felekezetű keresztényekkel éltetek meg valódi közösséget (imaközösség, zarándoklat, konferencia, más együttműködés)?
  2. Milyen tapasztalatot adott nektek a zarándoklat Jézus Krisztusról, a benne megélt összetartozásotokról, és a bencés monostorokról?
  3. Ökumenikus törekvéseink közben mire figyelmeztetnek bennünket az idők jelei? Merre tovább? Mi visz előre? Milyen jó gyakorlatokról van tapasztalatotok?

Hogyan vehetsz részt?

Ha van mondanivalód a témával kapcsolatban, írj nekünk az info@szentbenedekzarandoklat.hu címre!

Ha szívesen részt vennél egy személyes megosztáson is a kérdésekkel kapcsolatban, ugyanitt jelezd!

Köszönettel:

a szervezők