Jelentkezés

Kedves zarándokútra készülő testvérünk! Szeretettel hívunk a 2020. évi Szent Benedek Zarándoklatra!

Nyolcadik éve a boldogságmondások kísérnek bennünket zarándoklatunkon, idén a ”Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa.” (Mt 5,10) igével járjuk utunkat. Keressük a boldogságot, amire teremtve vagyunk. Szeretnénk kapcsolódni Isten Fiához, vállaljuk-e érte az üldöztetést?

Az elmúlt években körülbelül 170-en voltunk, 10-75 év közöttiek, sok fiatal is szokott lenni. Annak érdekében, hogy idén is nagyobb zökkenők nélkül, balesetmentesen tehessük meg az utat, kérlek, fogadd jó szívvel a kialakult kereteket csakúgy, mint régi és új társaidat.

Közös utunk Győrben kezdődik július 4-én 10.00 órakor, és Tihanyban ér véget július 11-én 12.00 órakor. A zarándoklatra időközben becsatlakozni nem lehet, csak annak a jelentkezését tudjuk elfogadni, akinek az életébe belefér, hogy Győrtől Tihanyig velünk tart. [miért?]

Az úton nem használunk mobiltelefont, semmilyen üzemmódban[miért?] (ébresztésre, térképre nem lesz szükséged, ha fotózni szeretnél, hozz fényképezőgépet).  A csapatnál lesz egy ügyeletes telefon, amin indokolt esetben az otthoniak elérhetnek. Ennek számát a jelentkezés lezárulta után megírjuk Neked és a honlapon is megtalálható lesz.

Távok és szálláshelyek:

  • július 4. Győr: Czuczor Gergely Bencés Gimnázium kollégiuma
  • július 5. Pannonhalma (22,0 km): Bencés Gimnázium kollégiuma
  • július 6. Bakonyszentlászló (24,5 km): iskola tornaterem, aula
  • július 7. Bakonybél (20,9 km) : “Pajta” és vendégház
  • július 8. Veszprém (29,1 km) : Davidikum középiskolás kollégium
  • július 9. Tótvázsony (23,5 km): iskolai tornaterem
  • július 10. Tihany (16,4 km): az Apátság zarándokszállása, tornaterem

A zarándoklatra csak a honlapon keresztül lehet jelentkezni, 2020. április 30-án 24.00 óráig. A jelentkezési határidő lejárta után gyakorlati tanácsokat is adunk a felkészüléshez.

A zarándoklat költsége diákoknak 18000, a többieknek 25000 Ft (fizetés a regisztráció helyszínén, készpénzben).

A zarándoklatnak nincs külön háttérszemélyzete, a szükséges teendőket (reggeli, ebéd, pakolás, stb.) a jelenlévő zarándoktársak látják el a szervezők vezetésével. Az alábbi feladatoknál különösen is számítunk szakavatott segítségre:   

  • A csapatot kísérő teherszállító autókhoz lehet jelentkezni sofőri szolgálatra, B kategóriás jogosítvány elegendő. Ez nem veszi igénybe az egész napot, kb. 2-3 óra egy alkalom.
  • Kérjük, ha tudsz egészségügyi szolgálatot vállalni, azt is jelezd a jelentkezéskor!

18 év alatti fiatal társaink! Örömmel látunk titeket! A részvételi feltétel, hogy legyen egy felnőtt zarándoktárs aki felelősséget vállal érted egy szülőddel közösen aláírt nyilatkozatban. A nyilatkozatokat a regisztrációkor kérjük leadni. Az aláírandó papír innen letölthető.

A jelentkezési lap kitöltése után egyelőre nincs további teendőd. Júniusban jelentkezünk a részletekkel, és gyakorlati tanácsokat adunk majd a honlapon is. Addig is néhány alapvető kérdésre itt megtalálod a választ, de bátran kereshetsz minket a lenti címen is.

A május végi szervezői hétvégén döntünk arról, hogy a járvány hogyan befolyásolja a zarándoklatot.