Jelentkezés

Kedves zarándokútra készülő testvérünk!

Szeretettel hívunk a 2021. évi Szent Benedek Zarándoklatra!

Milyen kedves a te hajlékod, Seregek Ura! Lelkem epedve sóvárog az Úr házába, testem és lelkem örvendezik az élő Istenben.” (Zsolt 84,2-3)

Különös aktualitása van most a zarándokének-zsoltárnak, amelyet annak idején az első Zarándoklat mottójának választottunk és azóta is rendszeresen imádkozunk együtt. El vagyunk zárva egymástól és sok helyen az Úr házában a közös imádságtól is. Ez azonban nem tarthat vissza attól, hogy “szívünkben zarándokútra induljunk”, nyáron pedig akár a szokásos közösségben is, ha a körülmények ezt lehetővé teszik.

Nem ismerjük még a nyári járványügyi intézkedéseket és korlátozásokat. Mi úgy készülünk, mintha a szokásos módon zarándokolhatnánk. Június elején hozunk majd döntést a pontos megvalósításról az akkor hatályos szabályok szerint.


A korábbi években körülbelül 150-en voltunk, 10-75 év közöttiek vegyesen. Annak érdekében, hogy idén is nagyobb zökkenők nélkül, balesetmentesen tehessük meg az utat, kérjük, fogadd jó szívvel a kialakult kereteket csakúgy, mint régi és új társaidat.

Közös utunk Győrben kezdődik július 5-én 10.00 órakor, és Tihanyban ér véget július 12-én 12.00 órakor. A zarándoklatra időközben becsatlakozni nem lehet, csak annak a jelentkezését tudjuk elfogadni, akinek az életébe belefér, hogy Győrtől Tihanyig velünk tart. [miért?]

Távok és szálláshelyek:

  • július 5. Győr: Czuczor Gergely Bencés Gimnázium kollégiuma
  • július 6. Pannonhalma (22,0 km): Bencés Gimnázium kollégiuma
  • július 7. Bakonyszentlászló (24,5 km): iskola tornaterem, aula
  • július 8. Bakonybél (20,9 km) : “Pajta”, közösségi ház és vendégház
  • július 9. Veszprém (29,1 km) : Davidikum középiskolás kollégium
  • július 10. Tótvázsony (23,5 km): iskolai tornaterem
  • július 11. Tihany (16,4 km): az Apátság zarándokszállása, tornaterem

A zarándoklatra csak a honlapon keresztül lehet jelentkezni, 2021. május 31-én 24.00 óráig. A jelentkezési határidő lejárta után gyakorlati tanácsokat is adunk a felkészüléshez.

A zarándoklat költsége diákoknak 18000, a többieknek 25000 Ft (fizetés a regisztráció helyszínén, készpénzben).

A zarándoklatnak nincs külön háttérszemélyzete, a szükséges teendőket és egymás szolgálatát (reggeli, ebéd, pakolás, stb.) a jelenlévő zarándoktársak látják el a szervezők vezetésével. Az alábbi feladatoknál különösen is számítunk szakavatott segítségre:   

  • A csapatot kísérő teherszállító autókhoz lehet jelentkezni sofőri szolgálatra, B kategóriás jogosítvány elegendő. Ez nem veszi igénybe az egész napot, kb. 2-3 óra egy alkalom.
  • Kérjük, ha tudsz egészségügyi szolgálatot vállalni, azt is jelezd a jelentkezéskor!

Az úton nem használunk mobiltelefont[miért?].  A csapatnál lesz egy ügyeletes telefon, amin indokolt esetben az otthoniak elérhetnek. Ennek számát a jelentkezés lezárulta után megírjuk Neked és a honlapon is megtalálható lesz.

18 év alatti fiatal társaink! Örömmel látunk titeket! A részvételi feltétel, hogy legyen egy felnőtt zarándoktárs, aki felelősséget vállal érted egy szülőddel közösen aláírt nyilatkozatban. A nyilatkozatokat a regisztrációkor kérjük leadni. Az aláírandó papír innen letölthető.

A jelentkezési lap kitöltése után egyelőre nincs további teendőd. Júniusban jelentkezünk a részletekkel, és gyakorlati tanácsokat adunk majd a honlapon is. Addig is néhány alapvető kérdésre itt megtalálod a választ, de bátran kereshetsz minket a lenti címen is.