Bemutatkozás

Sok szeretettel köszöntünk a honlapunkon. Most, hogy ránk találtál a virtuális térben, úgy illik, hogy bemutatkozzunk.

Boldogságra vágyunk. Megtapasztaltuk, hogy kevesek vagyunk magunknak és egymásnak. A zarándoklatokon egyre teljesebbé válik az életünk. Öröm és gyógyulás, energia és vigasztalás forrása számunkra a zarándoklét.

Szent Benedek Zarándoklatra először 2004 nyarán indultunk el számos korábbi zarándok elődünk nyomdokán. Éveken át kapcsoltuk össze Pannonhalma, Bakonybél és Tihany bencés monostorát utunkkal és istenkeresésünkkel. 2011 óta Győrből indulunk, így már négy bencés közösséggel találkozunk és együtt imádkozunk. Minden évben Szent Benedek atyánk nyári ünnepére (július 11.) érkezünk Tihanyba. A közös út sokunk számára biztos pont az évek ismétlődésében.

Isten olthatatlan vágyat ültetett a szívünkbe, hogy keressük. Ennek a keresésnek különleges formája a zarándoklás. Olyan szorosan emberségünkhöz kapcsolódik a zarándoklás, hogy minden vallásban megtalálható. A zarándoklétnek ez a mélysége megnyugtat és békességet ad számunkra. A hívő, erejét Teremtő Urában találó ember lényegi tulajdonsága a figyelem. Útjaink során szeretnénk egyre figyelőbb, figyelmesebb emberekké válni. Isten a neki felajánlott időt és lemondást mindig elfogadja és sokszorosan ajándékoz vissza. Nem feltétlenül azt kapjuk ajándékba, amire gondoltunk, amire vágytunk, vagy amit kértünk, hanem azt, amire legnagyobb szükségünk van.

Zarándoklatunk sajátossága, hogy közösségben, egymást kísérve tesszük meg az utat. Boldogság keresésünk jó társai a csendes szakaszok, amikor az egész csapat csendben megy egy-egy órát az erdőben, és a kiscsoportos beszélgetések, ahol megosztjuk magunkat társainkkal. Minden évben egy-egy örömhírt hordozunk a szívünkben, pólónkon és a füzetünkben, tanításokat hallgatunk róla, remélve, hogy közelebb kerülünk magunkhoz, egymáshoz, és életünk Urához.

Megérkezve fizikailag fáradtak, de lelkileg felszabadultak vagyunk. Megújulva térünk vissza szeretteinkhez, és várjuk a következő találkozást.

A honlapunkon megtalálod a részletes útvonalunkat, imádságainkat, korábbi zarándokok beszámolóit és fényképeit. Ha kérdéseid vannak, nézd meg a GYIK-et vagy keress minket a lenti e-mail címen.